Hypnos

Frågor och svar om hypnos

Hypnos frågor och svar

 

Det enda som hindrar en person från att gå in i det vackra tillståndet av fysisk avslappning och mental vakenhet är om de har en rädsla eller en missuppfattning om vad hypnos är verkligen är. Jag skall berätta lite kort om några av de vanliga rädslorna och missuppfattningarna med hypnos.

 

Fråga: En del människor upplever att när de är i hypnos, att de sover.

Svar: Jag vill att du ska veta, att när ditt sinne är tre eller fyra hundra procent mer alert än detär just nu, är du så långt från sömn som du någonsin kommer att vara. Hypnos har ingenting med sömn att göra.

 

Fråga: Vissa människor är rädda för inte de kommer att "vakna upp" från hypnosen och det är sant.

Svar: Jag håller med, jag vet ingen som ”vaknat upp” från hypnos. För det är bara en sak du kan "vakna upp" från och det är sömn. Om du inte sover, kan inte du "vakna". Ord-klyveri? Ja, men vi använder orden i vårt yrke. De är vårt enda verktyg. Det heter komma upp ur hypnos. Och om du vill, kan du när som helst komma ur din hypnos. Allt som behövs, är den minsta tanke på, att du inte vill vara i detta avslappnade tillstånd längre, och det är över direkt, och du är tillbaka till din normala medvetenhet.

 

Fråga: Sedan är den grova missuppfattningen som vissa människor har, att jag kan kontrollera dig och få dig att göra något jag vill att du gör, mot din vilja. Jag måste vara ärlig mot dig, jag önskar att det var sant, eftersom då skulle jag kunna garantera dig resultat.

 

Svar: Men kom ihåg att du har fyra val när du hör ett förslag, och att enda gången positiva förslag tillåts komma in ditt undermedvetna sinne, är om du säger, "Jag gillar det, jag vet att det kommer att fungera." Jag kan inte tvinga in det och jag inte kan styra dig!

Jag vill att du ska veta, att du och bara du är ansvarig för din framgång. Du och bara du är ansvarar för ditt misslyckande. Vilken mental attityd som du tar, när du hör ett positivt förslag, avgör om det blir succé eller misslyckande.

 

Fråga: Vissa människor har en missuppfattning att de kommer att berätta alla sina mörka hemligheter när de är i hypnos.

 

Svar: Men med din ökade mentala vakenhet är du i mer kontroll över vad du väljer att göra eller säga, när du är i hypnos än du är just nu. Och vill du inte berätta något så gör du inte det. Om jag skulle be dig om information som jag inte har att göra med, skulle du bara berätta för mig att det är inget jag har att göra med.

 

Fråga: En del säger;

"-Vänta, jag hör vad du säger, men jag har sett scenhypnotisörer arbeta och jag vet att de kan styra folk."

"-Jag har sett dem skälla som hundar och de tror att de luktar illa," eller något liknande.

 

Svar: Låt mig berätta hur scen hypnotisörer arbetar.

När en scen hypnotisör kommer till stan, är det en massa reklam och många människor är intresserade, så de dyker upp. De vill se showen och många av dem vill bli frivilliga som föremål för scenhypnotisören. Så, när scenhypnotisören kommer ut, ger han först en liten kort föreläsning om hypnos och säger han skall visa underhållningssidan av hypnos men att det också finns en klinisk sida. Han berättar för publiken; "-Ni vet, att hela showen beror på er, publiken, ni är de som jag behöver för showen." Och han frågar publiken; "-Finns det någon här som frivilligt vill komma upp på scenen?"

Du skulle bli förvånad över av hur många händer som sträcks upp! Men scenhypnotisören tar nödvändigtvis inte alla. Han berättar istället för dem, "Ni vet," säger han, "riktigt bra ämnen är de individer som har den bästa förmågan att föreställa sig, har en underbar fantasi och förmåga att koncentrera sig," och han säger att han kommer att ge hela publiken ett test på deras fantasi och koncentration. Han narras lite, för han testar publiken för att ta reda på två mycket viktiga saker. Först, vem som går in i hypnos lika lätt som att knäppa med fingrarna Han har en scenshow att köra, han slösar inte tid med långa hypnotiska tekniker.

Kontakt:

"hypnos är ett naturligt tillstånd för människan att befinna sig i"

Postadress: Gläntan Slättna 12, 457 48 Hamburgsund

0709-10 20 06

elisabeth@broddhypnos.se